Het bezoek aan de steenkoolmijn

 

Een unieke ervaring in de ondergrondse verdiepen om – 30 en – 60 meter !

De mijn is een fascinerende en mysterieuze wereld dat het bezoek van twee uren nauwelijks volstaat om je dit te vertellen !

Trek je een jas aan en zet je een helm op, je daalt af met een gids in de liftkooi naar een andere wereld. Je krijgt een uitleg over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het daglijkse leven van de "koempels", hun vreugde, hun zorgen, hun angsten en hun werkomstandigheden.

Vervolgens ontdek je de geheimen van de sorteer- en wasinstallaties, vanaf de aankomst van het mineraal tot aan het transport ervan. Diverse handelingen worden getoond : de aanvoerwagens, de zeven, de laadtrechters, het systeem van laden en lossen van de mijnwagens, het zuiveringsproces, de wasserij en de opslag.

- Voor gezinnen (< 15 personen) is de rondleiding door de mijn inbegrepen in het "Blegny-Mine programma" (met een bezoek aan de permanente tentoonstelling en de biotoop van de steenberg). 
U kunt uw tickets hieronder kopen.

Laden in uitvoering ...
- LET OP: in het laagseizoen is alleen de rondleiding door de mijn voorgesteld.
U kunt uw tickets hieronder kopen.
Laden in uitvoering ...
Praktische inlichtingen :

Een minimumhoogte van één meter is vereist om de mijn te bezoeken.

- De bezoeken verlopen beurtelings in het Frans en in het Nederlands. Op aanvraag en afhankelijk van de beschikbare gidsen, zijn ook bezoeken voor groepen (min. 15 pers) mogelijk met Engelse, Duitse, Italiaanse en Spaanse  begeleiding.
- Om u een kwaliteitsbezoek te kunnen bezorgen is het aantal bezoekers per groep beperkt. Wij wensen het juiste aantal bezoekers op voorhand te kennen om de groepen te kunnen vormen.
- De ondergrondse omloop is aangepast voor een gemakkelijk bezoek. De enige moielijkheid is twee trappen af te dalen (130 en 160 treden). Het bezoek is ook toegangelijk voor rolstoel(en) maar alleen op voorafgaande aanvraag en met aanpassing van de omloop. 
- Het lawaai van de machines kan de meest gevoelige mensen afschrikken (de gids waarschuwt altijd voordat ze worden bediend).
- De temperatuur beneden is ca 15 graden. Voor de afdaling krijgt u een jas en een helm (helm=verplicht).
- Dieren zijn niet toegelaten.
- De reservatie voor een bezoek aan de mijn houdt een begeleid bezoek in. Als u van de exclusiviteit van de gids voor uw groep wenst te genieten, vragen wij u een bijbetaling van 61 €/gids, te reserveren bij de boeking aub.
- Sommigen dalen niet graaf af : u kunt gelijktijdig een bezoek aan het mijnmuseum reserveren voor de leden van uw groep die niet graag afdalen.

  

Infos en reservatie

Rue Lambert Marlet, 23 4670 Blegny (België)