Ontdek een authentieke koolmijn

Wegens de sanitaire crisis door de Covid – 19 zijn de bezoeken voor groepen boven 12 jaar zijn niet mogelijk toegelaten. Bezoeken voor gezinnen en individuelen (alleen het bezoek aan de mijn) en voor groepen onder 12 jaar zullen mogelijk zijn vanaf zaterdag 13 februari 2021.

Blijf open en toegankelijk:
- de site en debuitenkant (speeltuinen, recreatiepark, steenberg)
- de parking voor de motohomes
- het verblijfscentrum voor groepen, op reservatie
- de winkel, tijdens kantooruren

Gelegen tussen Luik en Maastricht, is Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegangelijk zijn voor de bezoekers. Daal af met de liftkooi naar een andere wereld. Je krijgt een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de "koempels", hun vreugde, hun zorgen, hun angsten en hun werkomstandigheden.

Vervolgens ontdek je de geheimen van de sorteer- en wasinstallaties, vanaf de aankomst van het mineraal tot aan het transport. De aanvoerwagens, de zeven, de laadtrechters, de systemen voor het laden en lossen van de mijnwagens, de zuiveringsinstallaties, de wasserij en opslag : alle behandelingen van de kolenwasserij worden u getoond.

Blegny-mijn en de 3 andere sites uit Wallonïe (Bois du Cazier, Bois-du-Luc en Grand Hornu) worden sinds juli 2012 erkend als wereldpatrimonium door de Unesco.

De geschiedenis van Blegny-Mijn

Bezoek Blegny-Mijn

Met de steun van de Provincie Luik, van het Commissariaat Generaal voor Toerisme van Wallonie en van EFRO.