Ontdek een authentieke koolmijn

Bezoeken voor individuen en gezinnen :

Wij zijn open en verwelkomen u op reservering:  

- elke dag tijdens de paasvakantie
- elk weekend in april
- woensdag 21 en 28 april

U kunt de mijn bezoeken, de permanente tentoonstelling in de Puits-Marie bezoeken en de biotoop van de terril ontdekken.

Blijf ook open en toegankelijk:
- de site en debuitenkant (speeltuinen, recreatiepark, steenberg)
- de mijn golf
- de parking voor de motohomes
- de winkel, tijdens kantooruren

Tijdens de paasvakantie zal de brasserie Le Puits sans Faim dagelijks meeneemmaaltijden voor picknicks aanbieden zoals frieten, sanwiches, pasta hoorntjes...

Bezoeken voor groepen :

Wegens de COVID 19-maatregelen zijn excursies niet toegestaan.

Gelegen tussen Luik en Maastricht, is Blegny-Mijn één van de vier authentieke koolmijnen van Europa waar de ondergrondse galerijen nog toegangelijk zijn voor de bezoekers. Daal af met de liftkooi naar een andere wereld. Je krijgt een voorstelling over het gebruik van de machines en de ondergrondse uitrustingen. Je verneemt alles over het dagelijkse leven van de "koempels", hun vreugde, hun zorgen, hun angsten en hun werkomstandigheden.

Vervolgens ontdek je de geheimen van de sorteer- en wasinstallaties, vanaf de aankomst van het mineraal tot aan het transport. De aanvoerwagens, de zeven, de laadtrechters, de systemen voor het laden en lossen van de mijnwagens, de zuiveringsinstallaties, de wasserij en opslag : alle behandelingen van de kolenwasserij worden u getoond.

Blegny-mijn en de 3 andere sites uit Wallonïe (Bois du Cazier, Bois-du-Luc en Grand Hornu) worden sinds juli 2012 erkend als wereldpatrimonium door de Unesco.

De geschiedenis van Blegny-Mijn

Bezoek Blegny-Mijn

Met de steun van de Provincie Luik, van het Commissariaat Generaal voor Toerisme van Wallonie en van EFRO.